Potpisivanjem peticije zvanično započeta kampanja uklanjanja stočne pijace

DSC_0235Gračanička inicijativa  za održivi razvoj – GiOR danas je  zvanično  otvarila i predstavila  kampanju za izmeštanje stočne pijace, koja se nalazi u centru  Gračanice. Na današnjoj aktivnosti su se prikupljali potpisi za peticiju, za podršku izmeštanju pijace na adekvatnu lokaciju.

Početak projekta podržala je i opština  Gračanica. Direktori opštinskih odeljenja  su se u svojstvu građana odazvali potpisivanju  peticije,  kao  i nekoliko puta do sada saglasili se da je izmeštanje stočne pijace neophodno, ali da veliki problem predstavlja to  što  opština nema dovoljno opštinskog zemljišta, na kojem bi mogla  da se izmesti pijaca, te da će se u  narednom   raditi na rešavanju  ovog problema.

Mi smo danas  zvanično započeli  kampanju u  cilju poboljšanja životne sredine, ukazivanja na niz neprijatnih situacija koje utiču na naš i život naših sugrađana.

Današnju aktivnost su medijski  podržali  RTC Gračanica, RTK2, Gračanica online portal i opštinska info služba.

Projekat “ Kampanja za izmeštanje divlje stočne  pijace iz centra Gračanice” je finansiran iz Kancelarije Evropske Unije na Kosovu ( KEUK), preko  grantova, za inicijative zastupanja organizacija sa osnovom u zajednici, a koju  primenjuje Kosovska fondacija  za Civilno društvo (KCSF).

 • DSC_0211
  DSC_0213
  DSC_0218
 • DSC_0221
  DSC_0227
  DSC_0236
 • DSC_0238
  DSC_0240
  DSC_0270